Koreaanse gefermenteerde peperpasta

Koreaanse gefermenteerde peperpasta

Berichtdoor Cats&Chilli's » zo feb 11, 2018 9:37 pm

https://quartzy.qz.com/1198621/this-korean-condiment-is-spicy-sweet-umami-bomb-that-makes-everything-better/

https://youtu.be/1yuaUJ2oh6Q


ingredienten, vertaald en soms geschat op basis van de beelden:
- 7,5 liter water, mengen en opwarmen met:
- 1 kg gerstebloem (yeotgiereum-garu) [https://www.maangchi.com/ingredient/barley-malt-powder]
- 1,6 kg zoet rijstemeel
- 1 liter rijst-siroop
na afkoelen toevoegen:
- gefermenteerde soyabonen meel (mejugaru) (schatting ca. 1,5 kg)
- peperpoeder (geen flakes) schatting ca. 2,5 kg. (onderzoeken of gepureerde en gezeefde verse peper ook mogelijk is)
- 1 kg zout
Cats&Chilli's
 
Berichten: 152
Geregistreerd: ma aug 01, 2016 9:38 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 85 times

Re: Koreaanse gefermenteerde peperpasta

Berichtdoor snx » zo aug 05, 2018 10:17 pm

Mmm... gochujang! Heerlijk om een schepje van door je noodles soep te gooien, maakt van zo'n goedkoop pakje noedels heel eenvoudig ineens iets heel speciaals. Net als miso trouwens, zoals het artikel ook al aangeeft.

Maar werkt dit? Met meel van fermenteerde bonen? Als je toch al zulke gespecialiseerde producten in huis moet halen om het te maken, is het dan niet veel makkelijker om gewoon wat gochujang bij de toko te halen of bestellen? Van de andere kant, helemaal zelf maken duurt een jaar ofzo.. ook niet voor ieder weggelegd.
seizoen 2013, 2014, 2016, 2018
Avatar gebruiker
snx
 
Berichten: 1050
Geregistreerd: zo jul 21, 2013 10:38 pm
Woonplaats: Groningen
Has thanked: 739 times
Been thanked: 705 times

Re: Koreaanse gefermenteerde peperpasta

Berichtdoor Cats&Chilli's » zo aug 05, 2018 10:41 pm

nee, maarwel leuk om te zien hoe het gaat
Cats&Chilli's
 
Berichten: 152
Geregistreerd: ma aug 01, 2016 9:38 am
Has thanked: 3 times
Been thanked: 85 times


Keer terug naar Pittige sauzen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast