Pagina 1 van 1

Koreaanse gefermenteerde peperpasta

BerichtGeplaatst: zo feb 11, 2018 9:37 pm
door Cats&Chilli's
https://quartzy.qz.com/1198621/this-korean-condiment-is-spicy-sweet-umami-bomb-that-makes-everything-better/

https://youtu.be/1yuaUJ2oh6Q


ingredienten, vertaald en soms geschat op basis van de beelden:
- 7,5 liter water, mengen en opwarmen met:
- 1 kg gerstebloem (yeotgiereum-garu) [https://www.maangchi.com/ingredient/barley-malt-powder]
- 1,6 kg zoet rijstemeel
- 1 liter rijst-siroop
na afkoelen toevoegen:
- gefermenteerde soyabonen meel (mejugaru) (schatting ca. 1,5 kg)
- peperpoeder (geen flakes) schatting ca. 2,5 kg. (onderzoeken of gepureerde en gezeefde verse peper ook mogelijk is)
- 1 kg zout

Re: Koreaanse gefermenteerde peperpasta

BerichtGeplaatst: zo aug 05, 2018 10:17 pm
door snx
Mmm... gochujang! Heerlijk om een schepje van door je noodles soep te gooien, maakt van zo'n goedkoop pakje noedels heel eenvoudig ineens iets heel speciaals. Net als miso trouwens, zoals het artikel ook al aangeeft.

Maar werkt dit? Met meel van fermenteerde bonen? Als je toch al zulke gespecialiseerde producten in huis moet halen om het te maken, is het dan niet veel makkelijker om gewoon wat gochujang bij de toko te halen of bestellen? Van de andere kant, helemaal zelf maken duurt een jaar ofzo.. ook niet voor ieder weggelegd.

Re: Koreaanse gefermenteerde peperpasta

BerichtGeplaatst: zo aug 05, 2018 10:41 pm
door Cats&Chilli's
nee, maarwel leuk om te zien hoe het gaat