Wormenkwekerij in de krant

Wormenkwekerij in de krant

Berichtdoor donaldk » ma jul 16, 2018 10:05 am

http://www.sijtjeshoeve.nl/

Staat vandaag in het AD https://www.ad.nl/alphen/hoe-wormen-pie ... ~ada8bba7/. Iets minder ver Zuid-Holland in dan die wormenkwekerij in Abbenes, vlak voor aardbeiplantenleverancier KWEKERIJ E. DUIVENVOORDEN, die wormenkweker zit dan op de hoek van Lisserweg (naar Duivenvoorden en de Hoofdweg ookwel het oude dorp Abbenes (geen idee of er nieuwbouw wijken zijn, polder boven Duivenvoorden is volgens streetviewbeelden volgebouwd, dat heet dan Lisserbroek).

Eisenia fetida

Kwekerij Sijtjeshoeve is gespecialiseerd in het kweken van mixwormen. Deze bestaan uit de Dendrobena Veneta, de Ringworm en het Mestpiertje. Deze mix is bijzonder geschikt voor het vissen.

Volgens het befaamde vlaamse document www.permacultuurnederland.org/permacult ... menbak.pdf vol wormenbak instructies moet je niet de in het artikel genoemde visworm Dendrobaena veneta (Eisenia hortensis) maar de Eisenia fetida hebben, maar hij levert dus ook aan de compostindustrie een Ringworm en het mestpiertje. De Eisenia fetida wordt ook wel tijgerworm genoemd vanweg zijn lichtere kleur met donkerder ringen, dus misschien is dat hem. Alle strooisel of woelwormen horen tot de categorie ringwormen lees ik. Anders is dat mestpiertje ook eentje wat compost maakt.

Volgens de Vlamingen:
De worm die je in de visserswinkel koopt, is de Dendrobaena veneta. Het is eveneens een strooiselworm die in organisch materiaal leeft. Hij is groter dan de Eisenia en dus beter geschikt als aas. Deze soort vermenigvuldigt zich minder snel en eet ook minder. Voor de wormenbak is hij niet zo ge- schikt. Daarenboven wordt hij zelden zuiver aangeboden. Meestal zitten er een paar Eisenia fetida bij. Deze vermenigvuldigen zich zo snel dat ze binnen de kortste keren de Dendrobaena hebben weggeconcurreerd!


Sijtjeshoeve levert vooral ook mixwormen.
Avatar gebruiker
donaldk
 
Berichten: 3900
Geregistreerd: za sep 01, 2012 4:36 am
Has thanked: 61 times
Been thanked: 609 times

Keer terug naar Bemesting, Voeding en Aarde

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten