PH meter

Heb je een leuke aanbieding gezien? Post ze hier

Re: PH meter

Berichtdoor Jan » zo dec 02, 2018 6:38 pm

Voor huis en tuin gebruik is zo'n pen bedoeld. Die hele calibratie gaat over een mid-point instelling, want er is maar 1 stelschroefje. Als je dan wiki-ph erbij pakt https://nl.wikipedia.org/wiki/PH, dan kun je prima met huishoudelijke bekende middelen calibreren.

Wil je een chemielab PH-meter dan is bovenstaande ongeschikt en ga je met de gebufferde oplossingen aan de slag. En uiteraard een heel ander prijsplaatje van je PH meter.
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 770
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 160 times
Been thanked: 415 times

Re: PH meter

Berichtdoor Jan » zo dec 02, 2018 6:44 pm

Sol schreef: ..
Heb jij daar ooit problemen mee gehad of bewaar je de meter in vloeistof?


Nee, nooit iets van gemerkt. Ik spoel na gebruik de meter goed schoon met water evt een sopje. Dan drogen en bewaren met de dop erop.

Ik gebruik m een paar keer per jaar om de zuurgraad van de fermentatie te controleren.
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 770
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 160 times
Been thanked: 415 times

Re: PH meter

Berichtdoor Sol » di dec 04, 2018 12:02 am

Ook ik ga het gebruiken om de PH waardes en houdbaarheid van ferments, inmaak en sauzen te meten.
Na alle input in dit topic en de haken en ogen aan digitale pH meters, denk ik dat ik meer heb aan het volgende:
Afbeelding

Een (goedkope) pH meter moet je iedere keer kalibreren. Ze hebben niet het eeuwige leven. De kwaliteit van de meters loopt nogal uiteen en is een soort roulettespel (afgezien van de duurdere meters). Ook het bewaren is een issue. Batterijspanning er op houden. Sensor in bewaarvloeistof, die verdampt. Lakmoes papier klinkt helemaal zo gek nog niet...
Avatar gebruiker
Sol
 
Berichten: 926
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 11:07 pm
Woonplaats: Midden Nederland
Has thanked: 49 times
Been thanked: 231 times

Re: PH meter

Berichtdoor Sol » ma maart 18, 2019 11:27 pm

Het lakmoespapier is binnen en ik heb al m'n sauzen kunnen controleren op PH waarde. Alles was veilig beneden een PH van 4,6, behalve twee sambals, maar die zijn dan weer knap zout. Heeft iemand een idee vanaf welk zoutgehalte de sambals shelf stable worden?

Het PH papier bevalt me prima, voor de sporadische metingen van mij.
Avatar gebruiker
Sol
 
Berichten: 926
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 11:07 pm
Woonplaats: Midden Nederland
Has thanked: 49 times
Been thanked: 231 times

Re: PH meter

Berichtdoor Victorus » di maart 19, 2019 3:03 pm

Sol

Waar heb je die PH teststrookjes gekocht?
Victorus
 
Berichten: 538
Geregistreerd: wo aug 07, 2013 1:52 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 127 times

Re: PH meter

Berichtdoor Sol » di maart 19, 2019 10:05 pm

Victorus schreef:Sol

Waar heb je die PH teststrookjes gekocht?

Ik heb ze hier op AliExpress gevonden voor werkelijk een spotprijsje. Ik heb er ook nog een stel strips met een groter bereik bijbesteld (ook ter controle) in dezelfde order. Overigens waren de strips goed en in overeenstemming met de strips met een groter bereik. De boel wordt ook nog eens verzonden en gaat de halve planeet rond voor minder dan de kosten van een kerstzegel van de PostNL. Je moet wel even geduld hebben, want de bezorging kan wel een aantal weken op zich laten wachten, maarja het duurt wel weer even voordat de pepers ingemaakt moeten worden.

Voor mij geen gerotzooi met bufferoplossingen, calibratie, batterijen, reinigen en bewaarvloeistoffen voor die paar metingen per jaar. ;)
Avatar gebruiker
Sol
 
Berichten: 926
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 11:07 pm
Woonplaats: Midden Nederland
Has thanked: 49 times
Been thanked: 231 times

Vorige

Keer terug naar Koopjeshoek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast