Jan 2016

Re: Jan 2016

Berichtdoor Jan » zo nov 06, 2016 5:41 pm

Het bezinksel van de sriracha na droging. Met de pepermolen is het heerlijk poeder voor allerlei doeleinden. Super smakelijk met een beetje zuurtje. ;)
Afbeelding

Het nieuwe seizoen in de dop. Een viertal jalapeno's
Afbeelding
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 690
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 157 times
Been thanked: 359 times

Re: Jan 2016

Berichtdoor Jan » zo nov 06, 2016 8:42 pm

Het fermenteren is echt super grappig. Een hele nieuwe wereld van smaken gaat open. :P :P :P

De laatste oogst pepertjes van het jaar
Afbeelding

en vervolgens met een receptje van Meneer Wateetons http://wateetons.com/over-rot-2/in de pot.
Afbeelding
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 690
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 157 times
Been thanked: 359 times

Re: Jan 2016

Berichtdoor Eugene » zo nov 20, 2016 11:23 am

Je maakt mij nieuwsgierig. Iets om volgend jaar eens te gaan proberen. Maar eerst eens een paar planten proberen de lente door te krijgen :roll:
Avatar gebruiker
Eugene
 
Berichten: 439
Geregistreerd: zo mei 11, 2014 11:30 am
Woonplaats: Roosendaal
Has thanked: 529 times
Been thanked: 367 times

Re: Jan 2016

Berichtdoor Jan » zo nov 20, 2016 7:45 pm

Even laten gisten en de PH vliegt omlaag.

3.9 is wel zo zuur dat de gisting verder stopt.
Afbeelding

Ik vond de kleur niet zo mooi. Dus de sambal gebakken en nog wat ingekookt voor de consistentie.
Afbeelding

Het eindproduct... natuurlijk weer VEEL te weinig gemaakt. Dit is echt super lekker. :D :D
Afbeelding

De belangrijkste ingredienten:
tamarinde
knoflook
ui
limoen
en uiteraard pepers, maar dat spreekt voor zich.

Waarbij de limoen pas na de gisting is toegevoerd. Want gisten houden niet van zuur.
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 690
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 157 times
Been thanked: 359 times

Re: Jan 2016

Berichtdoor thezappa » zo nov 20, 2016 9:35 pm

ziet er goed uit , mooie kleuren
Avatar gebruiker
thezappa
 
Berichten: 418
Geregistreerd: wo mei 07, 2014 11:34 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 184 times

Re: Jan 2016

Berichtdoor Jan » di nov 22, 2016 8:16 pm

Zucht... molenmesjes zijn scherp. Dus nu een vinger in dikke pleister ingepakt. :oops:
De schade valt mee, maar 't bloed lekker door. Typen met -1 en 5 vingers is behoorlijk lastig.

Ik wilde mijn ruillijst bijwerken, maar dat gaat even wachten. Tipje van de sluier,ik heb een aantal van Big Mama's, die zijn HOT. De UBSC choc is hotter, en de yaki blue ook nucleair:

trinidad bean: fruitig zoet lekker, bijtend heet 7 op een schaal van 10 en brand op de hele tong
ubsc choc: chocolade zoet aromatisch, super heet 8 achter in de mond
yaki blue: donker aroma rokerig klein zoetje, te heet 9 boven in mond nabrander!
CAP220: droog wel zoet, niet heet 3
big green mama: groene paprika, niet bijzonder, hitte 8
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 690
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 157 times
Been thanked: 359 times

Re: Jan 2016

Berichtdoor Sol » ma mei 14, 2018 10:04 pm

Hoi Jan,

Je had het in je 2018 kweektopic over compostwater wat je twee seizoenen terug (2016) gebruikte. Ik kan het echter niet vinden in dit topic. Hoe heb je het compostwater gemaakt?
Avatar gebruiker
Sol
 
Berichten: 835
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 11:07 pm
Woonplaats: Midden Nederland
Has thanked: 44 times
Been thanked: 212 times

Re: Jan 2016

Berichtdoor Jan » di mei 15, 2018 8:28 pm

Dat is een wat lang verhaal voor een "oud" topic. Ik zal het posten bij 2018.
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 690
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 157 times
Been thanked: 359 times

Vorige

Keer terug naar Kweekseizoen 2016

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast