Pagina 1 van 3

Jan 2016

BerichtGeplaatst: za jan 02, 2016 12:02 pm
door Jan
Hier mijn kweeklijst voor het komende seizoen.

Ik heb twee overlevers uit 2015
kopstek Rocoto Largo
Hema Spaanse peper die ondertussen zijn eeste pepertje heeft.
Afbeelding

Verder heb ik net gezaaid:
Big Green Mama
Habanero Lightning Mustard
Habanero White Giant (space)
Helix Nebula (space)
Trinidad Beans
Yaki Blue
Whippets Tail
White Rocoto

Re: Jan 2016

BerichtGeplaatst: zo maart 06, 2016 2:01 pm
door Jan
De eerste rijpe peper van het jaar.
Afbeelding


Alle andere de plantje staan lekker in het licht, die hebben voorlopig nog geen vruchten.
Afbeelding

Re: Jan 2016

BerichtGeplaatst: zo maart 06, 2016 2:44 pm
door Gijs
Netjes hoor!

Re: Jan 2016

BerichtGeplaatst: di maart 08, 2016 9:04 pm
door Desiré
Mijn binnen-Cayenne is niet eens gestopt met pepers te geven... ;) :P

Re: Jan 2016

BerichtGeplaatst: di sep 27, 2016 8:16 pm
door Jan
Zo aan het eind van het seizoen eens de balans opmaken:
Big Green Mama : redelijke hoeveelheid pepers maar willen nog niet rijpen. En zijn zeker niet BIG. Eerder klein.
Habanero Lightning Mustard: Helaas overleden
Habanero White Giant (space): idem
Helix Nebula (space): Prima hoeveelheid pepers.
Trinidad Beans: Prima hoeveelheid pepers.
Yaki Blue: Prima hoeveelheid pepers.
Whippets Tail: Prima hoeveelheid pepers.
White Rocoto: overldeden
CAP220: Mooie plant, een paar pepers.

Impressie van de oogst, dit zijn ze niet allemaal maar toevallig wat op de foto staat.
Afbeelding

Re: Jan 2016

BerichtGeplaatst: do okt 06, 2016 2:23 pm
door Jan
Een week of twee geleden heb ik vast een begin gemaakt met het nieuwe seizoen. Gewoon om te proberen om zo rond Kerst een eerste peper te hebben. Vorig jaar was het met een gewone spaanse peper bijna gelukt. Nu probeer ik het met 4 jalapeno's.
Afbeelding

En nog een leuk therapeutisch klusje: fermenteren. De oogst van vandaag was een mooie berg Trinidad Beans, een paar Helix en een enkele Whippets Tail.
Afbeelding

Dubbele handschoenen aan, steeltjes ruim afgesneden, zaadlijsten eruit.
Afbeelding

Beetje suiker, ui, knoflook voor de smaak en wat khefir voor de fermentatie. Fijnmalen met de staafmixer.
Afbeelding

Waterslot erop en nu wachten!
Afbeelding

Re: Jan 2016

BerichtGeplaatst: do okt 06, 2016 8:07 pm
door Ralf
Ben benieuwd! Ik fermenteer ook, maar niet met kefir. Vandaar dat ik erg geinteresseerd ben in het resultaat. Waar haal je kefir korrels eigenlijk?

Re: Jan 2016

BerichtGeplaatst: vr okt 07, 2016 9:49 am
door Jan
Kefir is gewoon online te koop. Even googlen en je hebt zo een paar shops gevonden. Ruilen op een forum kan natuurlijk ook 8-) . Die €3,95 voor 5 gram, die ik op het web zie, lijkt mij nogal stevig geprijst. Het spul groeit als kool, vooral als het een beetje naar zijn zin heeft.

Onze stam hebben we al jaren. We bewaren een paar roosjes voor reserve in de vriezer, daar kunnen ze prima tegen. Verder staat er altijd wat te gisten in melk. Het geeft een lekkere zure smaak, beetje als yoghurt maar frisser.

Re: Jan 2016

BerichtGeplaatst: vr okt 07, 2016 11:01 am
door Koenv
waar heb je de waterslotjes gehaald?
flesjes van ikea? (lijken er toch op).

ben volledig nieuw op vlak van fermenteren, heb het nu voor eerste keer gedaan, vrij tevreden met resultaat.

Re: Jan 2016

BerichtGeplaatst: vr okt 07, 2016 6:49 pm
door Jan
Flesje was een cadeautje van mijn dochters. Er staat geen IKEA op ;) , dus hebben ze 'm ergens anders vandaan. Op zich maakt de fles of pot waar je in fermenteert niet heel veel uit. Zolang het waterslot maar redelijk past.

Dat waterslot van mij komt bij de brouwmarkt vandaan, die hebben een uitgebreide web- en echte winkel, alle benodigheden voor fermenteren. :D