Pagina 1 van 2

2017 Jan

BerichtGeplaatst: zo jan 22, 2017 10:01 pm
door Jan
Ik ben vandaag begonnen met een eb&vloed systeem, maar ben nog niet tevreden met t granulaat van de I... Het is te fijn waardoor er veel weg stroomt naar het reservoir. Morgen maar eens de grotere kleikorrels halen.
Afbeelding
Afbeelding

Verder zijn de zaailingen van rond de kerst aan het kiemen. Hier de Cheiro Roxa, maar het is maar een van de vele. Mijn kweeklijst volgt nog. Dit jaar geen extreem hotties, maar vooral jalapeno's en rocoto's.

De jalapeno's zijn van september, die hebben nu hun eerste bloemen. Ze gaan straks als het klaar is in het eb en vloed systeem.
Afbeelding


Voorzaaien in zand blijft bij mij favoriet. Het lijkt op de deno-methode maar de wortelkluit blijft heel als je de kiemen wat later verpot. Dat lukt met veel andere ondergronden niet.
Afbeelding
Afbeelding

Re: 2017 Jan

BerichtGeplaatst: zo jan 22, 2017 10:11 pm
door the rené
ziet er goed uit,
kleine tip (misschien overbodig) die grote planten opbinden, bij mij gingen ze het eerste jaar iedere keer liggen namelijk ;)

Re: 2017 Jan

BerichtGeplaatst: ma jan 23, 2017 1:28 pm
door meatfreak
Jan schreef:Voorzaaien in zand blijft bij mij favoriet. Het lijkt op de deno-methode maar de wortelkluit blijft heel als je de kiemen wat later verpot. Dat lukt met veel andere ondergronden niet.


Nooit last van bij gebruik van potgrond/perliet mix maar je moet uiteraard wel de grond wat laten uitdrogen voor je ze verplant. Anders is de kluit te nat en kun je inderdaad de wortels beschadigen. Voordeel van dat de grond droog is dat je de kluit goed los kan schudden zodat de wortels weer vrij kunnen gaan in de nieuwe grond.

Re: 2017 Jan

BerichtGeplaatst: za feb 04, 2017 11:56 am
door Jan
Hydrocultuur bevalt mij wel! Je hebt er geen omkijken naar en de planten vinden het duidelijk lekker.
Afbeelding

De eerste vruchten zijn aan het groeien.
Afbeelding

De jongste kiemen van het nieuwe jaar.
Afbeelding

Re: 2017 Jan

BerichtGeplaatst: za feb 04, 2017 12:04 pm
door sabrinahhh
Jan schreef:De jongste kiemen van het nieuwe jaar.
Afbeelding


Dat ziet er goed uit! Succes!

Re: 2017 Jan

BerichtGeplaatst: za feb 11, 2017 1:05 pm
door Eugene
Hoe voed jij ze in de hydrocultuur? A+B? En welke frequentie en hoe lang? Ze staan er goed bij.

Re: 2017 Jan

BerichtGeplaatst: za feb 11, 2017 4:28 pm
door Jan
Het is inderdaad A+B voeding.
De pomp gaat 2x per dag gedurende 1 minuut aan. Met het substraat van de Zweedse supermarkt blijven de planten nat genoeg. Ik zit er zelfs over te denken om maar 1x per dag de pomp aan te zetten, zodat het wat tijd heeft om te drogen. Maar of dat handig is voor de voeding weet ik niet.

Re: 2017 Jan

BerichtGeplaatst: za feb 11, 2017 5:44 pm
door bartgrefte
Jan schreef:Ik ben vandaag begonnen met een eb&vloed systeem, maar ben nog niet tevreden met t granulaat van de I... Het is te fijn waardoor er veel weg stroomt naar het reservoir.

Gebruik je geen filter? Ik heb bij een vergelijkbare opstelling eerst bij de bouwmarkt gekeken, waar ik kleine filters vond om de kleikorrels tegen te houden. Inmiddels ben ik voor een goedkopere oplossing gegaan: Een hordeur van de Action, dat is een heel fijn net waar je héééél wat stukjes van kunt knippen om als filter te gebruiken. Daar kan ik heel wat eb&vloed opstellingen mee maken :) Al ben ik inmiddels met de pomp-loze kratky-methode aan de gang.

Re: 2017 Jan

BerichtGeplaatst: za feb 11, 2017 6:42 pm
door Jan
Bij mij is het filter een oude panty van de lady of the house. Kost helemaal niets en het voorraadbassin met A+B blijft superschoon.

dus ja, granulaat is van I* en de plastic bakken ook. Niet echt low cost, maar zo rond de €35 ben je wel klaar, inclusief aquariumpomp.

Re: 2017 Jan

BerichtGeplaatst: za feb 11, 2017 8:46 pm
door wagpep
Bij mij zit er ook een panty om de pomp in/uit en om de overloop. Werkt perfect!