Markos z'n voedingstest (2017)

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor thezappa » ma sep 04, 2017 11:49 pm

die zien er gewoon droog uit in mijn ogen?
Avatar gebruiker
thezappa
 
Berichten: 418
Geregistreerd: wo mei 07, 2014 11:34 am
Has thanked: 26 times
Been thanked: 184 times

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor Markos » ma sep 04, 2017 11:59 pm

Ja ik was een aantal dagen weg. Ik had niet het voedingswater peil in alle emmers gecontroleerd voordat ik ging. Blijkbaar waren er een paar (ik dacht 2) toch leger dan ik dacht, plus het was die dagen warmer dan ik dacht. Daar zat bij terugkomst nog maar een laagje in. Dus meteen aangevuld en een halfuurtje later begonnen ze weer bij te trekken. Dus ik was er helaas net te laat bij (of net op tijd, net hoe je het bekijkt)

En als je de dode puntpaprika plant bedoelt, die heeft voldoende voedingswater, dus ik begrijp niet wat er daar mee gebeurd is. Ziekte? Wortels zagen er normaal uit.
Markos
 
Berichten: 136
Geregistreerd: wo maart 29, 2017 11:58 am
Woonplaats: Eindhoven
Has thanked: 20 times
Been thanked: 64 times

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor Markos » di sep 12, 2017 1:46 pm

Ik zit een beetje met een dilemma, veel pepers en paprika's zijn klaar om geoogst te worden, ik vertrek alleen over 2 dagen voor een week en heb ze ervoor nog niet nodig. Kan ik ze gewoon nog een week extra laten hangen?

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding Afbeelding
Markos
 
Berichten: 136
Geregistreerd: wo maart 29, 2017 11:58 am
Woonplaats: Eindhoven
Has thanked: 20 times
Been thanked: 64 times

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor Gijs » di sep 12, 2017 7:05 pm

Kunnen denk ik prima een weekje langer blijven hangen. Ziet er goed uit!
Avatar gebruiker
Gijs
 
Berichten: 564
Geregistreerd: do aug 13, 2015 5:58 pm
Has thanked: 922 times
Been thanked: 589 times

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor Markos » zo okt 01, 2017 3:18 pm

Ruim een halve kilo Habanero's en bijna 2 kg puntpaprika's. De Habanero planten zijn nu helemaal leeg en de puntpaprika planten hebben nog een stuk of 3 groene vruchten eraan hangen. De "gedroogde" peperplanten hebben nog wel veel vruchten (ook nog veel rode, moet die nog plukken :) )

Afbeelding
Afbeelding
Markos
 
Berichten: 136
Geregistreerd: wo maart 29, 2017 11:58 am
Woonplaats: Eindhoven
Has thanked: 20 times
Been thanked: 64 times

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor Markos » ma okt 09, 2017 1:21 pm

Voor m'n verjaardag gekregen. Klein stukje "geproefd", behoorlijk pittig haha. Heb nu een paar zaden uit het gedroogde zakje gepakt om te kijken of ze kiemen.
Afbeelding

Zat ook een free sample Serrano bij:
Afbeelding

Ik ben nu op zoek naar een paar hoge bloempotten/vazen/.. voor binnen om een paar planten van buiten (habanero en puntpaprika) in te zetten. Wat kan ik beter gebruiken? Ik vind die kleikorrels toch niet zo ideaal. Kan ik voor binnen beter kokos of perliet gebruiken? (100% perliet, geen grond/perliet mix) En is al het perliet hetzelfde? Ik zie perliet voor planten, perliet voor reptielen, maar ook perliet als isolatiemateriaal (dit laatste is een stuk goedkoper) Perliet = perliet?
Markos
 
Berichten: 136
Geregistreerd: wo maart 29, 2017 11:58 am
Woonplaats: Eindhoven
Has thanked: 20 times
Been thanked: 64 times

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor Markos » zo okt 15, 2017 2:55 pm

2 van de 5 gedroogde Carolina Reaper zaden kiemen :mrgreen: mooi haha

Ik heb ook zaden van een jalapeño maar geen enkele die ik daaruit heb gehaald heeft ooit gekiemd, ook nu weer met een test. Dit was gewoon een verse vrucht uit de supermarkt. Kan het voorkomen dat een peper wel genoeg zaden heeft maar dat ze allemaal niet kunnen kiemen?

Ik heb mijn habanero's samen met wat knoflook omgetoverd tot pittige ijsklontjes. Ik twijfelde eerst om er een saus van te maken, maar ik heb ze nu puur als habanero/knoflook gemaakt. Alles in de blender, ff laten koken en vervolgens in ijsklont zakjes in de vriezer gestopt. Nu kan ik tijdens het eten maken makkelijk wat pittigheid toevoegen. Op smaak brengen doe ik dan toch tijdens het koken.

Afbeelding Afbeelding
Afbeelding
Markos
 
Berichten: 136
Geregistreerd: wo maart 29, 2017 11:58 am
Woonplaats: Eindhoven
Has thanked: 20 times
Been thanked: 64 times

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor the rené » zo okt 15, 2017 4:27 pm

die zaden van de jalapeno kwamen die uit een groene of een rode?
de groene is namelijk nog niet rijp en de zaden dus ook niet.
het gebeurt heel zelden dat er één kiemt uit een onrijpe peper.
Avatar gebruiker
the rené
 
Berichten: 514
Geregistreerd: za jul 14, 2012 9:23 pm
Woonplaats: dedemsvaart
Has thanked: 226 times
Been thanked: 163 times

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor Markos » zo okt 15, 2017 4:34 pm

the rené schreef:die zaden van de jalapeno kwamen die uit een groene of een rode?
de groene is namelijk nog niet rijp en de zaden dus ook niet.
het gebeurt heel zelden dat er één kiemt uit een onrijpe peper.

Ah ja nu je het zegt, volgens mij was het idd gewoon een groene peper. Dat verklaart een hoop
Markos
 
Berichten: 136
Geregistreerd: wo maart 29, 2017 11:58 am
Woonplaats: Eindhoven
Has thanked: 20 times
Been thanked: 64 times

Re: Markos z'n voedingstest (2017)

Berichtdoor donaldk » di okt 17, 2017 10:21 pm

Perliet is perliet, het verschil zit in de korrelgroote. Bouwleverancier vond ik duur, maar heb geen betaalbaar lokaal adresje weten te vinden, terwijl ik in een tuinbouwregio woon. De regionale Brinkmann is ook al dicht kwam ik onlangs achter.

Bij Perliet, enzovoorts, zou ik inderdaad werken met emmers met deksels zoals jij hierboven doet.
Avatar gebruiker
donaldk
 
Berichten: 3488
Geregistreerd: za sep 01, 2012 4:36 am
Has thanked: 44 times
Been thanked: 537 times

VorigeVolgende

Keer terug naar Kweekseizoen 2017

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron