Pagina 1 van 1

Eugène 2018

BerichtGeplaatst: za jan 06, 2018 11:27 am
door Eugene
De eerste zaadjes zitten weer in de grond. Nog niet alles, de annuums komen later. Een week geleden heb ik gezaaid en inmiddels zijn al zes soorten bovengronds vertegenwoordigd. Dit jaar hoop ik eindelijk eens een rocoto groot te brengen, dat is mij om onduidelijke redenen nog steeds niet gelukt. Het zaad uit laten komen is al een wonder bij mij. Ik zal wel iets verkeerd doen, maar nog geen idee wat. Ook wil ik dit jaar de baccatums ontdekken. Ik heb vooral de mildere varianten gekozen, aan de echte hitte ben ik nog niet gewend. Hopelijk komt dat nog eens.
Oorspronkelijk had ik 17 soorten, meer dan genoeg voor mijn achtertuintje. Maar bij het opschonen van mijn oude bestellingen kwam ik nog soorten tegen die reeds drie, vier jaar oud zijn en die heb ik nog niet gezaaid of door de luizen ellende in het verleden niet groot gekregen. Ik wil ze toch nog een kans geven. En zo kom ik aan 27 in totaal. Maar het lijkt mij stug dat alles het gaat redden, dus het is te behappen straks.

Tot op heden gezaaid:
Aji Benito
Aji Cajamarca
Champion
Dedo de Moca     
El Oro de Ecuador  
Georgia Black
Habanero Long Chocolate
NuMex Suave Orange
Orange Blob
Pink Habanero
Rocoto CAP 363
Rocoto Guatemala Orange
Rocoto Oculto CLEF
Rocoto Rio Huallago
TS Cardi
Turbo Pube

Niet in het overzicht: 2 Aji Chombo's en 1 Aconcagua overwinteren.

Re: Eugène 2018

BerichtGeplaatst: ma jan 08, 2018 9:17 pm
door stan
Veel Rocoto soortjes :h

Re: Eugène 2018

BerichtGeplaatst: za jan 13, 2018 7:26 pm
door Eugene
stan schreef:Veel Rocoto soortjes :h


Ja, niet helemaal bewust. Maar door wat ouder zaad ook te zaaien is het ineens een klein lijstje geworden. De rocoto's hebben eerdere jaren nog niet veel opgeleverd hier. Nu echter komen ze goed op. Ik ben benieuwd of ze echt zo geweldig smaken. Nog maar een maandje of 8, 9 wachten :lol:
De opkomst is tot op heden behoorlijk. Twee soorten (Orange Blob en Rio Huallago) laten nog niks zien, maar verder hebben alle soorten al één of meerdere zaailingen staan.

Re: Eugène 2018

BerichtGeplaatst: zo jan 14, 2018 7:04 pm
door stan
Nou Eugene de smaak zit idd wel goed.