Jan 2018

Re: Jan 2018

Berichtdoor snx » ma nov 05, 2018 10:47 am

Subjectief, ik weet het, maar ze lijken een stuk sneller te gaan dan de paar Yellow Wax zaadjes die ik ongeveer gelijkertijd had kiemen. Het zal het extra licht zijn, bij mij moeten ze het met de vensterbank doen.
seizoen 2013, 2014, 2016, 2018
Avatar gebruiker
snx
 
Berichten: 1089
Geregistreerd: zo jul 21, 2013 10:38 pm
Woonplaats: Groningen
Has thanked: 766 times
Been thanked: 722 times

Re: Jan 2018

Berichtdoor Jan » ma nov 05, 2018 9:34 pm

De lamp is van ikea. Sterkste led die ik daar kon vinden. 1000 lux voor iets van 10 euro, dacht ik. De plantjes zijn er blij mee.
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 748
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 160 times
Been thanked: 404 times

Re: Jan 2018

Berichtdoor Jan » vr nov 09, 2018 5:37 pm

Foto van vandaag:
Afbeelding

*edit: Ik ze maar wel een stokje voor de steun gegeven.
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 748
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 160 times
Been thanked: 404 times

Re: Jan 2018

Berichtdoor Sol » di nov 13, 2018 12:34 am

Ik heb je rocoto sambal gemaakt en ... hij is erg lekker! :clap
Afbeelding
Hij is inderdaad enorm lekker. Ik heb wel hier en daar wat aangepast. Aan de ene kant om hem houdbaarder te maken en aan de andere kant om hem aan mijn smaak aan te passen.
Ik heb nog Chinese bieslook toegevoegd en bladpeterselie en 50% azijn/citroensap en 2 massa procent zout om hem houdbaar te maken.
Ik had geen limoen dus heb ik citroen gebruikt. De schil smaakte zo goed, dat ik hem door de saus gemixt heb. Verder heb ik nog citroen verbena mee laten trekken (Strepcil smaak).
Voor de rocoto's heb ik de P360 gebruikt:
Afbeelding
(Van m'n rode Rocotos Aji Largo heb ik een hot ketchup gemaakt.)
Laatst bijgewerkt door Sol op wo nov 14, 2018 3:31 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Sol
 
Berichten: 916
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 11:07 pm
Woonplaats: Midden Nederland
Has thanked: 48 times
Been thanked: 230 times

Re: Jan 2018

Berichtdoor Eugene » di nov 13, 2018 9:07 am

Klinkt goed. Dat zal fruitig smaken. Mijn Rocoto's zijn nog niet afgerijpt, dus ik moet een jaartje wachten voordat ik er saus mee kan maken.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk
Avatar gebruiker
Eugene
 
Berichten: 448
Geregistreerd: zo mei 11, 2014 11:30 am
Woonplaats: Roosendaal
Has thanked: 537 times
Been thanked: 371 times

Re: Jan 2018

Berichtdoor Sol » di nov 13, 2018 8:39 pm

Eugene schreef:Klinkt goed. Dat zal fruitig smaken. Mijn Rocoto's zijn nog niet afgerijpt, dus ik moet een jaartje wachten voordat ik er saus mee kan maken.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Die van mij smaakt niet fruitig, maar meer hartig. De Rocoto is geen fruitige peper, maar meer tomaat-achtig.

Misschien kun je je Rotoco's af laten rijpen op vaas.
Avatar gebruiker
Sol
 
Berichten: 916
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 11:07 pm
Woonplaats: Midden Nederland
Has thanked: 48 times
Been thanked: 230 times

Re: Jan 2018

Berichtdoor Eugene » wo nov 14, 2018 7:04 pm

Dan heb ik dus een verkeerde verwachting van de Rocoto :roll: Ik ga dit weekend wat naar binnen halen, kijken of dat nog wat oplevert. Kan wel concluderen dat mijn tuin niet geschikt is voor Rocoto. Gezaaid in januari, A+B gevoerd en nog niks rijp.
Avatar gebruiker
Eugene
 
Berichten: 448
Geregistreerd: zo mei 11, 2014 11:30 am
Woonplaats: Roosendaal
Has thanked: 537 times
Been thanked: 371 times

Re: Jan 2018

Berichtdoor Sol » wo nov 14, 2018 8:58 pm

Eugene schreef:Dan heb ik dus een verkeerde verwachting van de Rocoto :roll: Ik ga dit weekend wat naar binnen halen, kijken of dat nog wat oplevert. Kan wel concluderen dat mijn tuin niet geschikt is voor Rocoto. Gezaaid in januari, A+B gevoerd en nog niks rijp.

Wat voor soort heb je staan? Ik had 3 soorten buiten staan in de volle grond dit jaar. De Rocoto Rojo staat nu pas vol in bloei en gaat dus geen pepers leveren. Toch doen Rocoto's het beter buiten dan binnen. Ze hebben een soort koude stoot nodig. Jan kan je daar denk ik meer over vertellen (om z'n thread niet helemaal te kapen, sorry Jan).
Avatar gebruiker
Sol
 
Berichten: 916
Geregistreerd: ma jan 02, 2012 11:07 pm
Woonplaats: Midden Nederland
Has thanked: 48 times
Been thanked: 230 times

Re: Jan 2018

Berichtdoor Jan » vr nov 16, 2018 6:23 pm

Sol schreef: te kapen, sorry Jan).

:roll: Kapen is geen probleem wat mij betreft. Als de berichtgeving maar correct is. ;)

Koude stoot heb ik niet zo letterlijk gemerkt. Uiteraard zit ik in Noord-Nederland een paar graden koeler dan de meeste van jullie. Mijn ervaring is ook dat de rocoto's in de warme kast het lastiger hebben dan in de buitenlucht.

De plaats waar dit jaar mijn watersysteem gestaan heeft, is een noord-zuid lijn. De zon komt pas rond het middaguur op de planten en is na een uurtje of 4 weer verdwenen. Een soort smalle steeg (3 tot 5 meter) tussen mijn huis en dat van de buren.
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 748
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 160 times
Been thanked: 404 times

Re: Jan 2018

Berichtdoor Jan » vr nov 16, 2018 6:30 pm

Sol schreef:
Eugene schreef:Klinkt goed. Dat zal fruitig smaken. Mijn Rocoto's zijn nog niet afgerijpt, dus ik moet een jaartje wachten voordat ik er saus mee kan maken.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Die van mij smaakt niet fruitig, maar meer hartig. De Rocoto is geen fruitige peper, maar meer tomaat-achtig.

Misschien kun je je Rotoco's af laten rijpen op vaas.



Grappig, ik vind de rocoto over het algemeen behoorlijk fruitig van smaak. Soms citrus, soms meer richting de wat drogere smaken als abrikoos of idd tomaat, de kersvarianten zeker geen vleestomaat.
Ruillijst voor elk seizoen
Avatar gebruiker
Jan
 
Berichten: 748
Geregistreerd: za dec 31, 2011 9:22 pm
Woonplaats: Drenthe, NL
Has thanked: 160 times
Been thanked: 404 times

VorigeVolgende

Keer terug naar Kweekseizoen 2018

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron